Ekmeğin tarihi medeniyetlerin tarihi kadar eskidir ve eski çağlardan günümüze gelinceye kadar önemini hiç yitirmemiştir. Tüm toplumların en önemli besin kaynağı olmuştur.

Ekmeğin insanların beslenmesindeki ve günlük kalorinin karşılanmasındaki önemi ülkemiz için de aynıdır ve kişi başına ekmek tüketimi bakımından Türkiye, dünyada ön sıralarda yer almaktadır. Türk sofralarının en önemli gıda maddesidir. Ayrıca bütün dinlerde kutsal kabul edilen ekmeğin, İslam Dininde de önemli bir yeri vardır. Bu açıdan bakıldığında halkımız açısından önemi artmaktadır. 

Yaşantımızda bu kadar büyük öneme sahip olan ekmeğin üretilmesi tüketiciye ulaştırılması sırasında üreticiye büyük görevler düşmektedir. Hem üretici hem de tüketici ekmeğe gereken önemi vermeli, ekmeğin uygun olmayan koşullarda üretilmesi durumunda tüketici sağlığını tehlikeye atabileceği iyice anlaşılmalıdır. Sağlıklı ekmek yemek tüm tüketicilerin hakkı, sağlıklı ekmek üretmek de türm üreticilerin yasal zorunluluğudur. 

Üretici hammadde seçiminde son derece titiz davranmalı, hammaddelerin muhafazasında kurallara uymalı, işletmenin ve üretimde kullanılan ekipmanın hijyen ve temizliğine gereken önemi vermeli, hijyen ve kalite bilincinin yerleşmesi için çalışanlarına düzenli eğitimler vermeli, gıda güvenlik sistemlerinin temelini oluşturan güncel iyi üretim uygulamalarını hayata geçirmeli ve özellikle fırınların en yaygın sorunlarından biri olan haşere ile mücadele için gerekli tedbirleri almalıdır. tüm bunların yanında sürekli gözetim ve de denetimi elden bırakmamalıdır. Bizler de Sağırlar Gıda olarak bu kuralları kendimize rehber edindik.

Sofralarımızın vazgeçilmez bir öğesi olan ekmeği, günde üç öğün halkımıza en temiz ve sağlıklı şekilde sunabilmek için gerekli tedbirleri aldık ve de almaya devam ediyoruz...